YT ja vuorotteluvapaa

Yksi useimmin kysyttyjä kysymyksiä vuorotteluvapaasta liittyy YT-neuvotteluihin. Käydään siitä pari asiaa tässä artikkelissa läpi kysymysten muodossa.

Meille tuli rekrytointikielto, voinko jäädä vuorotteluvapaalle?

Voit, jos täytät vuorotteluvapaan ehdot ja työnantajasi suostuu siihen. Rekrytointikielto ei ole esteen vuorotteluvapaan sijaisen hankkimisille.

Voiko joku irtisanoutuista työntekijöistä tulla sijaisekseni?

Voi, jos sijaiseksi tuleva työntekijä on työtön työnhakija.


Pitääkö sijaiseni tehdä samoja tehtäviä kuin minun?

Ei. Vuorotteluvapaalaki ei edellytä sitä. Vuorotteluvapana sijainen voi tehdä tehdä myös muita tehtäviä kuin vapaalle lähtenyt henkilö. Hänen pitää kuitenkin tehdä vähintään vastaavaa työaikaa kuin vapaalle lähtenyt työntekijä.

Voiko lomautettu työntekijä tulla sijaisekseni?

Kyllä, jos lomautettu työntekijä on hakeutunut työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon. Lisäksi lomautuksen on täytynyt alkaa aikaisemmin ja se ei liity vuorottelujärjestelyihin.

Kauanko sijaisen täytyy olla työtön työnhakija?

Vähintään yksi kokonainen arkipäivä, joka on maanantain ja perjantain välillä. Viikonloppuja ei lasketa. Myöskään yön yli työttömyyttä ei lasketa.

1 Comment

  • Vuorotteluvapaata edeltävän 13kk aikana saa olla maksimissaan 30 palkatonta vapaapäivää, jos on ollut kalenterikuukauden lomautettuna tänä ainakana niin lasketaanko siihen palkattomiksi vapaapäiviksi 7 päivää viikosssa eli siis koko kalenterikuukausi?

Leave A Response