Vuorotteluvapaan kesto

Hyvin moni lähettää meille kysymyksiä vuorotteluvapaan kestosta. Epäselväksi jää usein esimerkiksi kuinka moneen osaan vapaan voi jakaa tai voiko vapaa olla lyhyempi kuin se maksimissaan voi olla. Vuorotteluvapaan ehdoista löytyy selkeät sävelet kuinka pitkä vuorotteluvapaa voi olla ja tulee olla.

Käydään kesto kuitenkin tässä vielä läpi.

Mikä on vuorotteluvapaan kesto

Vuorotteluvapaan tulee kestää vähintään 90 päivää. Nämä ovat kalenteripäivä. Vapaan pitää olla myös 90 päivää yhdenjaksoisesti. Eli aivan minimissään vuorotteluvapaata täytyy pitää 90 yhdenjaksoista kalenteripäivää, jos sitä haluaa pitää.


Yhteensä vuorotteluvapaata voi pitää enintään 359 kalenteripäivää, yhdellä kertaa. Tämän jälkeen joudut odottamaan viisi vuotta ennen seuraavaa vuorotteluvapaamahdollisuutta.

Kaikkea 359 päivää ei kuitenkaan tarvitse pitää putkessa. Sen voi jakaa osiin, mutta jokaisen osan täytyy silloin olla vähintään 90 päivää pitkiä. Tämä tarkoittaa, että voit käytännössä jakaa vapaasi kolmeen osaan.

Mikään ei siis sano, ettetkö voisi pitää vain 90 päivän vuorotteluvapaata. Silloin vain täytyy muistaa, että joudut odottamaan 5 vuotta ennen seuraavaa mahdollisuutta. Tästä syystä kannattaakin harkita kerralla haluaako hieman enemmän vapaata, pitää sen sitten vaikka osissa.

Leave A Response