Vuorotteluvapaan jatkaminen

Oletko aloittanut vuorotteluvapaan, mutta et halua palata takaisin töihin? Tiesithän, että vuorotteluvapaata voi myös jatkaa. Käymme tässä artikkelissä läpi milloin ja miten vuorotteluvapaata voi jatkaa.

Vuorotteluvapaan jatkaminen

Vuorotteluvapaata voi hakea tietyillä ehdoilla. Kun ehdot on täytetty ja olet saanut vuorottelusopimuksen tehtyä niin voit käyttää 359 kalenteripäivää vapaaseen. Toki sopimuksella täytyy sopia, että milloin vapaa käytetään. Minimissään siitä täytyy käyttää 90 päivää ja yhden jakson täytyy olla aina tuo 90 päivää vähintään. Koko vapaa täytyy käyttää kahden vuoden sisällä ensimmäisestä vapaapäivästä. Jos vapaa olisi alle 90 päivää niin silloin työntekijä ei voisi saada vuorottelukorvausta siltä ajalta.

Vapaan ajankohdasta ja kestosta tulee siis sopia ennen vuorottelun alkamista. Tämän syynä on jo tietysti se, että vuorottelijan tilalle täytyy palkata sijainen. Kuitenkin vapaan alkamisen jälkeen on sopia vapaan jatkamisesta tai uudesta osasta. Vapaajakson pidentämisestä tulisi sopia 2 kuukautta ennen kuin jo sovittu ja kuluva vapaa päättyy.


Vapaan pidentämisessä on tietysti työnantajan kannalta haasteena se, että jokaiselle pidennykselle ja jaksolle täytyy palkata erikseen sijainen. Tosin sama sijainen voi jatkaa pidennyksen aikana. Kuitenkin siitäkin pitää tehdä sopimus.

Vapaan pidentämisestä sovitaan työntekijän ja työnantajan välillä normaalilla vuorotteluvapaan sopimuksella.

1 Comment

  • HEi.
    Olen ollut nyt kohta 6kk vuorotteluvapaalla ja heinä-elokuun vaihteessa pitäisi takaisin töihin.
    Onko vielä mahdollista jatkaa vuorotteluvapaan pituutta, vai onko tuo 2kk ennen vuorotteluvapaan päättymistä pidennyksen sopimiseen ehdoton takaraja?

Leave A Response