Vuorotteluvapaan aikaistaminen

Olemme saaneet taas paljon kysymyksiä vuorotteluvapaaseen liittyen. Moniin niistä on vastattu vuorotteluvapaa-kirjassa. Yhteensä 80 kysymystä ja tarkkaa vastausta on koottu osaksi kirjaa, joten suosittelemme tutustumaan siihen. Katso lisää täältä.

Yksi kysymyksistä kuluu näin: ”Onko vuorotteluvapaata mahdollista aikaistaa?” Esimerkiksi niin, että vuorotteluvapaa on sovittu alkavaksi kesäkuussa 2014 ja kestäisi syyskuulle, mutta voisiko sen aloittaa jo tammikuussa 2014?

Vuorotteluvapaan aikaistaminen

Jos vuorottelusopimusta muutetaan ennen ensimmäisen jakson alkamista, jaksojen ajankohtien muuttaminen on mahdollista, mutta ei enää vuorotteluvapaan alkamisen jälkeen. Käytännössä voit siis aikaistaa vuorottelun aloittamista. Tämä tietysti vaatii työnantajan puolelta joustavuutta, koska hänen täytyy löytää tilallesi sijainen. Tätä päätöstä et myöskään voi tehdä yksin vaan se täytyy tehdä yhdessä työnantajan kanssa.

Kannattaa myös tarkistaa, että vuorotteluvapaan aikaistamisesta huolimatta kaikki vapaan ehdot täyttyvät. Voit tarkistaa ne vielä tästä kirjoituksesta: http://vuorotteluvapaa.com/vuorotteluvapaan-ehdot/

Leave A Response