Vuorotteluvapaalta suoraan eläkkeelle

Olemme saaneet taas paljon kysymyksiä vuorotteluvapaaseen liittyen. Moniin niistä on vastattu vuorotteluvapaa-kirjassa. Yhteensä 80 kysymystä ja tarkkaa vastausta on koottu osaksi kirjaa, joten suosittelemme tutustumaan siihen. Katso lisää täältä.

Tämän päivän kysymys kuuluu, että voiko vuorotteluvapaalta jäädä suoraan vanhuuseläkkeelle?

Vanhuuseläkkeelle vuorotteluvapaan jälkeen

Mikäli eläkeikäsi on todella lähellä, ei sinun välttämättä tarvitse palata työhön vuorotteluvapaan jälkeen, vaan voit siirtyä suoraan vanhuuseläkkeelle. Tämä tietysti tarkoittaa, että työ – tai virkasuhteesi on voimassa eläkkeelle siirtymiseen saakka. Jos huolehdit loppukarenssista niin muista, että sellaista ei enää ole.

Vanhuuseläkettä alat samaan normaalisti vuorotteluvapaan jälkeen, jos eläkeikäsi on saavutettu siihen mennessä. Tämä asia vaatii tosiaan palvelussuhteesi voimassa olon vapaan loppuun asti.

Otetaan esimerkki:

Pidät vuorotteluvapaa 2014 tammikuusta elokuun loppuun asti. Eläkeikäsi täytyy heinäkuun 12. päivä. Tässä tilanteessa voit jäädä suoraan eläkkeelle vapaan päättymisen jälkeen.


Vuorotteluvapaan vaikutus eläkeikään

Usein tämä keskustelu johtaa seuraavaan kysymykseen. Vaikuttaako vuorotteluvapaa eläkeikääni (esim. 64 vuotta)? Vastaus on, että ei se vaikuta. Eläkeikäsi pysyy vakiona riippuatta pidetystä vuorotteluvapaasta.

Vuorotteluvapaa vaikuttaa kuitenkin eläkkeesi määrään. Siitä kannattaa lukea tämä artikkeli http://vuorotteluvapaa.com/vuorotteluvapaan-vaikutus-elakkeeseen/

Leave A Response