Vuorotteluvapaalle suoraan opintovapaalta

Tässä artikkelissa käydään lyhyesti läpi vuorotteluvapaan ja opintovapaan suhde. Saamme paljon kysymyksiä opintovapaaseen liittyen. Usein kysymyksenä on juuri, että voiko opintovapaalta jäädä suoraan vuorotteluvapaalle.

Suosittelemme lukemaan aina vuorotteluvapaan ehdot ennen spekuloimista voiko vuorotteluvapaalle jäädä. Jos mietit onko sinulla tarpeeksi työhistoriaa, suosittelemme lukemaan tämän kirjoituksen http://vuorotteluvapaa.com/ansiotyoluettelo-vuorotteluvapaan-hakemista-varten/

Puhutaan seuraavaksi kuitenkin opintovapaasta.


”Opintovapaa on Suomessa suunniteltu vapaa, jonka avulla työsuhteessa olevat työntekijät voivat aloittaa tai jatkaa opiskeluita tai muuta kouluttautumista työelämässä ollessaan. Vapaan tarkoitus on siis tarjota opiskelumahdollisuus työssäkävijöille.

Oikeus opintovapaaseen syntyy työntekijöille, ketkä ovat olleet saman työnantajan leivisissä vähintään kolme kuukautta. Silloin vapaan pituus voi olla enintään viisi päivää. Yli vuoden ajan samalla työnantajilla olleet työntekijät voivat saada ja käyttää opintovapaata kaksi vuotta viiden vuoden aikana. Sen voi käyttää yhdellä kertaa tai jakaa useampaan jaksoon.” – http://www.opintovapaa.fi

Vuorotteluvapaata varten taas hakijan on oltava kokoaikatyössä. Tämä tarkoittaa sitä, että työntekijän työaika on ollut yli 75 % alansa keskimääräisestä kokoaikaisesta työajasta.

Ennen vapaan alkamista on hakijan täytynyt olla myös samalla työnantajalla töissä vähintään 13 kuukautta juuri ennen vapaan alkua. Työsuhteen tulee tietysti jatkua myös vuorotteluvapaan ajan. Tämä 13 kuukautta voi kuitenkin sisältää 30 päivää palkatonta poissaoloa.

Koska 30 päivää on ehdotonta maksimi, ei vuorotteluvapaalle voi jäädä esimerkiksi pitkien perhevapaiden jälkeen. Sama koskee opintovapaata.

Vuorotteluvapaalle ei voi siis jäädä suoraan opintovapaalta.

Haluatko tietää lisää vuorotteluvapaasta? Tutustu arkistoihimme ja hae sieltä ratkaisu kysymykseesi!

2 Comments

Leave A Response