Vuorotteluvapaalla sairastuminen

Tämä artikkeli käsittelee vuorotteluvapaalla sairastumista. Selvitimme mitä tapahtuu, jos joudut pitämään sairaslomaa samalla kun saat vuorottelukorvausta. Jos olet juuri tässä tilanteessa, suosittelemme lukemaan kirjoituksen huolella läpi.

Vuorotteluvapaa ja sairasloma

Vuorotteluvapaa on vähintään 3 kuukautta eli 90 päivää, joten on todennäköistä, että sinä aikana voi sairastua. Pienestä ei kannata huolestua sillä lyhyet sairauslomat tai sairauspäivät eivät vaikuta vuorottelukorvauksen saamisen mitenkään.

Vuorottelukorvaukseen vaikuttaa vasta kun hakee ja saa sairauspäivärahaa. Sitä voi hakea kun sairausloma kestää yli 10 päivää. Sairauspäivärahaa haetaan Kelasta.


Sairauspäivärahalla on omavastuuaika. Se on sairastumispäivä sekä sen päälle lisätään 9 arkipäivää lauantait mukaanlukien eli yhteensä 10 päivää. Omavastuuaikana vuorottelukorvauksen maksamista tulee jatkaa sinulle aivan normaalisti.

Kun omavastuuaika on päättynyt ja ryhdyt saamaan sairauspäivärahaa, loppuu vuorottelukorvauksen saaminen. Itse vuorotteluvapaa jatkuu kuitenkin normaalisti vaikka et saisikaan enää vuorottelukorvausta. Vuorotteluvapaa ei myöskään keskeydy. Vapaa jatkuu alkuperäisen sopimuksen mukaan.

Vuorotteluvapaa voidaan myös pidentää alkuperäisestä vuorottelusopimuksesta poiketen, vaikka juuri sairausloman takia. Siinä tapauksessa sinun tulee neuvotella asiasta työnantajasi kanssa vähintään kaksi kuukautta ennen kuin alkuperäinen sovittu vapaa olisi päättynyt. Jatkamisesta tulee olla yhdessä sovittu päätös teidän kahden välillä.

Leave A Response