Vuorotteluvapaahakemus

Tämä artikkeli kertoo kuinka vuorotteluvapaata kannattaa hakea ja mitä sinun tulee muistaa.

Vuorotteluvapaahakemus

Vuorotteluvapaahakemus on sanana hieman hämäävä, sillä sitä käytetään usein viittamaan useata eri lomaketta. Käsite on siis erittäin helppoa sekoittaa eri asioihin. Yleisimmät sekoituksen kohteet ovat:

1. Vuorottelukorvaushakemus

>> Lataa korvaushakemus täältä

2. Vuorottelusopimus

>> Lataa vuorottelusopimus täältä

Vuorotteluvapaahakemus on kuitenkin tai tulisi olla eri asia. Vuorotteluvapaan hakeminen on eri asia kuin korvauksen hakeminen tai asiasta virallisen sopimuksen tekeminen. Korvausta haetaan vasta kun itse vuorotteluvapaasta on jo sovittu. Virallinen sopimus tehdään vapaasta, kun sitä on jo haettu, ei etukäteen.

Käytännössä siis termi tarkoittaa lomaketta, joka auttaisi hakemaan itse vuorotteluvapaata. Vuorotteluvapaan hakeminen on yksinkertaista, mutta tietysti tilanne voi itsessään olla jännittävä.

Kuinka haet vuorotteluvapaata

1. Valmistaudut selvittämällä kaikki faktat vuorotteluvapaasta, sillä kovin moni ei tunne asiaa kovin hyvin, ei edes työnantajasi, kuka on ratkaisevassa roolissa tässä asiassa. Aloita lukeminen täältä.

2. Puhu asiasta työnantajallesi. Hän ei voi irtisanoa sinua, jos pyydät vuorotteluvapaata. Ei kannata siis jännittää turhaan. Tarvitset kuitenkin työantajasi suostumuksen asiaan, joten yritä tehdä asiasta mahdollisimman helppoa hänen kannaltaan. Sen takia on hyvä, että sinä olet lukenut aiheesta valmiiksi ja osaat kertoa mistä on oikein kyse. Voit myös ladata ja tulostaa valmiiksi tarvittavat lomakeet.

3. Jos työnantajasi suostuu ehdotukseesi, laadi kirjallinen vuorottelusopimus työnantajasi kanssa, jotta asiasta on jotain mustaa valkoisella. Voit ladata valmiin sopimuksen ylläolevasta linkistä.


Jos työantajasi ei suostu ehdotukseen, kysy onko jotain mitä voisit tehdä hänen päänsä kääntämiseksi. Yritä selvitää mikä hänen ongelmansa on, jotta voisit ratkaista sen ja saada vuorotteluvapaan.

4. Aloita prosessi toimittamalla tarvittavat hakemukset vuorottelukorvauksen saamiseksi. Lue aiheesta lisää täältä.

5. Muista juhlia ja nauttia tulevasta vapaasta. Lue tarkasti millaista vuorottelukorvausta tulet samaan ja aloita sen mukaiset toimenpiteet, osalle se tarkoittaa eurojen laittamista säästöön vapaata varten.

Leave A Response