Vuorotteluvapaa verotus

Tässä artikkelissa tutustutaan vuorotteluvapaan verotukseen. Selvitämme kuinka vuorotteluvapaa vaikuttaa verotukseen ja mikä on vuorottelukorvauksen verotuskäytäntö. Aloitetaan!

Vuorotteluvapaan aikana ei saada palkkaa vaan ansiosidonnaisen päivärahan pohjalta laskettavaa vuorottelukorvausta. Itse korvauksen määrä lasketaan palkkatodistuksen perusteella. Palkkatodistus otetaan vähintään 52 vuorotteluvapaata edeltävältä viikolta. Mukaan ei lasketa kuitenkaan luontoisetuja, joita saat mahdollisesti myös vapaan aikana.

Se, että miten vuorottelukorvausta verotetaan, on riippuvaista sinusta. Voit itse vaikuttaa siihen. Katsotaan asiaa tarkemmin.


Vuorotteluvapaa verotus

Vuorotteluvapaan aikana saatava vuorottelukorvaus on veronalaista tuloa. Itse verotus riippuu kuitenkin siitä, millaista verokorttia haluat käyttää. Mikäli saat korvauksen työttömyyskassaltasi ja käytät normaalia verokorttiasi, voit saada 3 prosentin alennuksen ennakkopidätykseen. Mikäli taas haet vuorottelukorvausta erillisen muutosverokortin tai sinulla on portaikkoverokortti niin niissä tapauksissa korttien omat prosentit ovat se, minkä mukaan sinua verotetaan.

Normaalisti kassa tai Kela saa tarpeelliset tiedot suoraan verottajalta, mutta jos haluat hyödyntää erillistä verokorttia, kannattaa se toimittaa itse suoraan korvauksen myöntäjälle.

Leave A Response