Vuorotteluvapaa ja irtisanoutuminen

Tämä kirjoitus käsittelee tilannetta, jossa vuorotteluvapaalla oleva henkilö haluaa irtisanoutua työsuhteesta kesken vapaan.

Irtisanoutuminen vuorotteluvapaan aikana

Vuorotteluvapaan aikana voi irtisanoutua. Irtisanoutumisen kannalta katsottuna vapaa on normaali työtilanne, vaikka oletkin poissa työpaikalta. Kun olet tehnyt ja jättänyt irtisanoutumisilmoituksen, astuu voimaan irtisanomisaika. Tätä aikaa tulee noudattaa.

Irtisanomisaika on normaalia työaikaa ellei työnantajasi halua päästä sinusta eroon normaalia nopeammin. Jos niin käy niin myös vuorotteluvapaa päättyy välittömästi. Tämä tarkoittaa myös vuorottelukorvauksen päättymistä. Normaalisti irtisanoutuminen johtaa karenssiin, minkä aikana et voi saada muita korvauksia.


Vuorotteluvapaan minimiaika on 90 päivää. Mikäli se keskeytetään ennen sitä, olet velvollinen maksamaan vuorottelukorvauksen kokonaisuudessaan takaisin.  Yritä siis kestää 90 päivän ajan vuorotteluvapaata niin vältyt turhalta takaisinmaksulta.

Mikäli iritisanoutuminen tuntuu hyvältä vaihtoehdolta, kannattaa etukäteen hankkia seuraava työpaikka tai huolehtia muuten toimeentulosta. Irtisanoutumisesta seuraava karenssi on 3 kuukautta, minkä aikana tukien ja korvauksien saaminen on vaikeaa tai mahdotonta.

Lisää tietoa kuinka irtisanoutuminen kannattaa hoitaa löytyy täältä.

Leave A Response