Vuorotteluvapaa anomus

Tässä kirjoituksessa käydään läpi kuinka vuorotteluvapaan anominen tapahtuu ja mistä sinun tulisi aloittaa, jos haluat hakea vuorotteluvapaata.

Vuorotteluvapaa anomus

Vuorotteluvapaa on suunniteltu pitkän työhistorian omaaville työntekijöille tarjoamaan kaivattua taukoa työn tekemiseen. Vapaata ei voi kuitenkaan aloittaa tuosta noin vain. Työntekijä joutuu anomaan vuorotteluvapaata työnantajalta. Työnantajalla on lisäksi mahdollisuus hyväksyä tai hylätä anomus.

Vuorotteluvapaata voi hakea ihan kysymällä asiaa työnantajalta tai lähimmältä esimieheltä. Sinua ei voida sakottaa tai erottaa sen takia. Siihen ei myöskään tarvita erillistä lomaketta, mutta asian voi tietysti tehdä kirjallisesti. Voit myös tehdä sen vaikka sähköpostilla. Vapaata voi anoa vähintään 90 päiväksi ja maksimissaan 359 päiväksi. Voit pitää vapaan myös osissa.

Asia on täysin sovittavissa työnantajan kanssa. Muista kuitenkin, että sinun tilallesi täytyy palkata sijainen, kenen tulisi olla työtön työnhakija. Varsinkin vaativampii rooleihin saattaa olla sijaisten saaminen vaikeaa ja lyhyt sijaisuus ei aina houkuttele. Kannattaa siis miettiä olisiko järkevää pitää pidempi vapaa kerralla kuin pari lyhyempää.


Vapaasta täytyy kuitenkin tehdä kirjallinen sopimus. Sopimus tulee tehdä kolmena kappaleena. Yksi niistä tulee sinulle, yksi työnantajallesi ja yksi TE-toimistoon. Lisäksi tarvitset kopion vuorottelukorvauksen hakemista varten eli se täytyy lähettää työttömyyskassaan tai Kelaan.

Korvauksesta täytyy tehdä lisäksi erillinen anomus, minkä yksi liite on vuorottelusopimus. Toinen on palkkatodistus. Se tosiaan tehdään omalle työttömyyskassalle tai vaihtoehtoisesti Kelaan, jos et ole kassan jäsen.

Jos haluat anoa vuorotteluvapaa, kannattaa aloittaa prosessi lukemalla tämä artikkeli: Vuorotteluvapaan ehdot

Leave A Response