Vuorottelukorvauksen hakeminen

Vuorotteluvapaan ajaksi haetaan vuorottelukorvausta. SItä haetaan työttömyyskassalta tai Kelasta, jos et ole minkään kassan jäsen. Palkkatyötä vuorotteluvapaan aikana ei tulisi tehdä, sillä se vaikuttaa voi katkaista vapaan.

Tämän artikkelin tarkoitus on kertoa sinulle kuinka vuorottelukorvausta tulisi hakea.

Jotta vuorottelukorvausta voidaan myöntää sinulle, täytyy sinun toimittaa TE-toimistolle alkuperäinen vuorottelusopimus sekä kopio sinun tilalle tulevan työttömän työsopimuksesta. Tämä aloittaa prosessin virallisesti. Voit ladata vuorottelusopimuksen täältä, jos et ole vielä täyttänyt sitä. Nämä lomakkeet tulisi lähettää ennen vuorotteluvapaan alkamista.

Seuraavaksi TE-toimisto antaa päätöksen vapaasta. Jos päätös on myönteinen, se antaa työttömyyskassallesi (tai Kelalle) sitovan lausunnon, jota heidän tulee noudattaa.

Sinun tulee tässä vaiheessa lähettää työttömyyskassalle hakemus vuorottelukorvauksesta. Voit ladata tarvittavan lomakkeen täältä. Korvausta ei makseta, jos et hae sitä. Hakemusta ei tarvitse lähettää välittömästi. Itseasiassa on hyvä odottaa kunnes viimeisin vapaata edeltäväsi palkka on maksettu sinulle. Viimeisin ajankohta lähettää hakemus on 3 kuukauden kuluttua vuorotteluvapaan alkamisesta.

Vuorottelukorvaushakemuksen lisäksi sinun tulee toimittaa kaksi liitettä.


Toinen niistä on palkkatodistus edelliseltä 52 viikolta, jotka ovat olleet täysiä palkanmaksukausia. Mikäli sinulla on ollut palkattomia poissaoloja tai jaksoja, milloin olet ollut töissä alle 75 prosenttisella työajalla, tulee sinun mainita ne. Voit ladata palkkatodituspohjan täältä täytettäväksi.

Toinen liite on vuorottelusopimus. Tarvitset siitä vain kopion.

Itse vuorottelukorvaushakemus tulee lähettää kassalle (tai Kelaan) alkuperäisenä kappaleena, vaikka liitteistä voikin lähettää kopiot.

Leave A Response