Voiko vuorotteluvapaalle jäädä osa-aikaisesta työstä

Olemme saaneet taas paljon kysymyksiä vuorotteluvapaaseen liittyen. Moniin niistä on vastattu vuorotteluvapaa-kirjassa. Yhteensä 80 kysymystä ja tarkkaa vastausta on koottu osaksi kirjaa, joten suosittelemme tutustumaan siihen. Katso lisää täältä.

Tämän kirjoituksen aiheena on osa-aikainen työ. Monet tekevät osa-aikaista työtä olosuhteiden pakosta tai vapaaehtoisesti, mutta silti haluaisivat pitää vuorotteluvapaata. Onko vuorotteluvapaa silloin mahdollista?

Vuorotteluvapaa ja osa-aikatyö

Vuorotteluvapaalle pääsylle on tietyt ehdot. Niistä voit lukea tarkemmin täältä. Yksi ehdoista koskee edeltävän 13 kuukauden aikana tehtyä työmäärää sekä palkattomia poissaoloja. Vuorotteluvapaata hakevan henkilön on täytynyt olla samalla työnantajalla vähintään 13 kuukautta ennen kuin voi hakea vapaata. Lisäksi tänä aikana saa olla enintään 30 päivää palkatonta poissaoloa.


Palkattomaan poissaoloon lasketaan myös osa-aikatyö, missä työaika on enintään 75 prosenttia alan kokoaikaisesta työajasta. Tämä työaika on helppoa selvittää oman alan työehtosopimuksesta. Se voi olla esimerkiksi 37,5 tuntia viikossa. Tämä tarkoittaa, että yli 75 prosenttinen työaika olisi reilu 28 tuntia viikossa.

Voit käyttää siis tätä mittarina omassa työssäsi. Jos olet ylittänyt 75 prosentin rajan niin voit hakea vuorotteluvapaata. Tarkemmat ohjeet vuorotteluvapaan hakemiseen löydät tästä artikkelista.

Leave A Response