Kuinka nopeasti voin jäädä vuorotteluvaapaalle

Haluatko päästä mahdollisimman pikaisesti vuorotteluvapaalle? Tarkastelemme asioita, mitkä vaikuttavat vapaan alkamiseen ja kuinka voit itse nopeuttaa prosessia.

Vuorotteluvapaa voi alkaa kun saat siihen suostumuksen TE-keskukselta. Sen jälkeen voit hakea vuorottelukorvausta. Itse prosessi ei kuitenkaan ala suoraan siitä. Käydää asia järjestyksessä läpi.

1. Sinun täytyy täyttää vuorotteluvapaan ehdot eli sinulla täytyy olla sopivan pituinen työhistoria ja työsuhde taustalla ennen kuin voit edes hakea vapaata. Lue tarkemmat ehdot täältä.

2. Sinun täytyy hakea lupaa vuorotteluvapaaseen työnantajaltasi ja saada siihen suostumus. Sen jälkeen sinun ja työnantajasi täytyy lähettää tarpeelliset lomakkeet TE-keskukseen. Voit ladata valmiiksi lomakkeet täältä, täyttää omasi ja antaa työnantajalle hänen lomakkeet täytettäväksi.


3. Saat päätöksen TE-toimistolla. Tämän jälkeen voit jäädä vapaalle, mutta vuorottelukorvauksen saamiseksi sinun täytyy tehdä vielä hakemus siitä joko työttömyykassallesi tai Kelaan.

Sinun osaltasi prosessi on nopea, jos työnantajasi suostuu vapaaseen ja saatte sovittua aloittamisesta mahdollisimman pian. Tilallesi tarvitaan korvaava henkilö, minkä löytämisessä voi kestää. Tämän lisäksi virallinen osuus eli TE-toimiston hyväksyntä vaatii aina aika. Luultavasti viikosta kahteen. Jos olet saanut sovittua lomasi alkavan niin nopeasti niin pääset luultavasti kuukauden sisällä vapaalle siitä, kun esität asian työnantajallesi.

Leave A Response