Ansiotyöluettelo vuorotteluvapaan hakemista varten

Olemme saaneet taas paljon kysymyksiä vuorotteluvapaaseen liittyen. Moniin niistä on vastattu vuorotteluvapaa-kirjassa. Yhteensä 80 kysymystä ja tarkkaa vastausta on koottu osaksi kirjaa, joten suosittelemme tutustumaan siihen. Katso lisää täältä.

Yksi useimmin kysytyistä kysymyksistä on: ”mistä pyydän ansiotyöluettelon vuorotteluvapaan hakemista varten?” Tässä kirjoituksessa vastataan tähän kysymykseen. Omaa työhistoriaa voi selvittää Eläketurvakeskuksen tai Kevan kautta. Katsotaan nämä molemmat läpi erikseen.

Työeläkeote Eläketurvakeskuksesta

Työeläkeote sisältää tiedot kaikista työansioistasi, joista on karttunut eläkettä. Tiedot ovat aina edellisvuoteen saakka. Tuleva eläkkeesi pohjautuu otteen ansiotietoihin. Siksi on tärkeää tarkistaa, että ansiotiedot ovat oikein.

Työeläkeotteesta näet yksityisen ja julkisen alan työ- ja palvelussuhteet sekä yrittäjätoimintajaksot, eläkkeeseen oikeuttavat palkattomat ajat sekä tiedon edellisvuoden loppuun mennessä kertyneestä eläkkeestäsi. Vuodesta 2005 alkaen eläkettä on kertynyt kaikesta yli 18-vuotiaana tehdystä työstä.

Työeläkkeen lukemiseen löytyy ohjeet täältä.

Oman työeläkeotteen voi tarkistaa sähköisesti täältä.

Työeläkeote Kevasta

Työeläkeotteelta selviävät työeläkettäsi kartuttavat yksityisen ja julkisen alan työsuhteet sekä etuudet.

Työeläkeote koostuu kahdesta osasta. Työeläkeote kertoo eläkkeestäsi -osassa on vuoden 2011 loppuun mennessä sinulle karttunut eläke. Yli 50-vuotiaille otteessa on laskettuna arvio tulevan eläkkeen määrästä henkilökohtaisessa eläkeiässä sekä 63, 65 ja 68 vuoden iässä.

Mukana on myös luettelo työsuhde- ja ansiotiedoista.  Otteella on lueteltu myös eläkettä kartuttavat palkattomat jaksot sekä ansiot, jotka eivät oikeuta eläkkeeseen.

Kevan ohje työeläkeotteen lukemiseen löytyy täältä.


Tilaa työeläkeote täältä.

Vuorotteluvapaan hakeminen

Lue seuraavaksi kuinka vuorotteluvapaata haetaan lukemalla tämä artikkeli.

Kannattaa tarkistaa myös hallituksen suunnitelmat vuodelle 2014 vuorotteluvapaan suhteen: http://vuorotteluvapaa.com/vuorotteluvapaa-2014/

Leave A Response