Ansioluettelo

Kuinka ansioluettelo ja vuorotteluvapaa liittyvä toisiinsa? Selvitä lukemalla tämä kirjoitus.

Ansioluettelo

Ansioluettelo on lista tai luettelo sinusta. Käytännössä se on läpikatsaus sinun taitoihin, työkokemukseen, koulutukseen sekä muihin henkilökohtaisiin tietoihin. Joskus ansioluettelosta käytetään nimeä CV, mikä tulee sanoista Curriculum vitae. Suurin osa ihmisistä käyttää ansioluetteloa, kun he lähettävät työhakemuksen, koska se on usein siinä liitteenä.

Sinun tavoitteenasi onkin luoda mahdollisimman kattava, selkeä ja silti myyvät katsaus sinuun. CV:n tarkoitus on näyttää millainen sinä olet osaajana sekä työnhakijana. Hyvä ansioluettelo on pituudeltaan maksimissaan kaksi sivua, joten tilaa ei ole paljon käytössä. Silloin pitää osata kertoa itsestään ne tärkeimmät asiat ja nekin vielä melko tiivistetysti. Tärkeimmät asiat työnhakemisen kannalta ovat työkokemus sekä koulutus eli osaaminen. Näiden lisäksi omat henkilötiedot tulee olla esillä. Yleensä CV sisältää myös kuvauksia omista taidoista sekä mahdollisesti suosituksia muilta henkilöiltä, kuten entisiltä työnantajilta, kollegoilta tai muilta hakemuksen kannalta merkittäviltä henkilöiltä. Jotkut haluavat mainita myös asevelvollisuuden suorittamisen.


Mikä on kuitenkin tärkeää? Yksilöidä ansioluettelo aina sen paikan mukaan minne on hakemassa. Silloin se on olennainen ja lukija voi ymmärtää paremmin, että miksi juuri sinä. Silloin itseä kannattaakin pohtia juuri haettavan työpaikan kautta. Mikä työnantajaa voisi kiinnostaa minussa? Yksilöi asiat sen mukaan. Kerro työkokemuksestasi, joka sopii tähän profiiliin. Kerro koulutuksestasi, osaamisestasi ja taidoistasi.

Nykyisin kannattaakin pitää hyvää ansioluettelomallia pohjalla ja varalta sähköisenä, jotta sen voi muokata helposti ja nopeasti valmiiksi kun sitä sitten tarvitsee. Tietysti sen voi myös lähettää sitten sähköisesti. Joillakin työnantajilla onkin vaatimuksena sähköinen hakemus sekä CV. Voitkin ladata sellaisen pohjan tämän artikkelin lopusta.

Vaikka CV on mahdollista lähettää sähköisesti niin kannattaa se aina toimittaa mahdollisuuksien mukaan henkilökohtaisesti, mielellään sille henkilölle kuka sen lopulta lukee.

Vuorotteluvapaa

Kuinka vuorotteluvapaa ja ansioluettelo sopivat yhteen? Kahdesta syystä. Ensinnäkin vuorotteluvapaa on loistava tilaisuus katsoa työuraa taaksepäin ja tutustua siihen kaikkeen, mitä on saanut tähän mennessä aikaan. Nämä asiat voi koota sitten ansioluetteloksi.

Toisekseen se on monille jonkinlainen pakotie työstä, josta ei niin kauheasti välitä. Silloin kannattaakin ottaa ansioluettelo esiin ja alkaa kiillottamaan sitä sekä tehdä tutkimuksia työmarkkinoiden suhteen. Mikään ei estä hakemasta toista työtä vuorotteluvapaan aikana, vaikka työn vaihtaminen onkin haastavaa. Voi tietysti yrittää sopia, että aloittaisit uudessa työssä kun vapaa päättyy. Ainakin voit sanoa, että olet hyvin levännyt. Nykyinen työnantajasikaan ei jää pahaan pulaan, koska hän voi palkata sinun tilallesi palkatun henkilön vakituiseksi työntekijäksi.

Ansioluettelomalli

Kuten sanottua niin ansioluetteloa on järkevää pitää sähköisenä. Silloin sen ylläpitäminen ja muokkaaminen on yksinkertaista. Tarvittaessa sen voi sitten tulostaa ja lähettää perinteistä postia käyttäen tai viedä potentiaaliselle työnantajalle.

CV:stä löytyy lukuisia erilaisia versioita, joista lopulta jokainen hyvin pätevä. Sinun tulee vain valita itsellesi sopivin. Voit ladata alla olevasta linkistä muutaman hyvin yksinkertaisen ja perinteisen version ansioluettelosta. Lataaminen on ilmaista ja tapahtuu välittömästi ilman mitään ylimääräistä kirjautumista tai vastaavaa. Voit myös muokata niitä vapaasti.

Ansioluettelomallit ovat saatavilla DOC – muodossa. Voit avata ja muokata sitä Microsoft Word, OpenOffice ja Pages – ohjelmilla.

Lataa ansioluettelomalli täältä.

Leave A Response